Зниклу на Харківщині дівчинку знайшли за 100 кілометрів від дому. У поліції заявили, що з дитиною все гаразд, жертвою злочинів вона не стала.

Про зникнення 10-річної дівчинки поліцейським повідомила тітка дитини, мешканка Чугуєва, 24 листопада близько 18:00.

Жінка розповіла, що між нею та племінницею стався конфлікт. Тітка вважала, що комп'ютерні ігри погано впливають на дитину. Племінниця дотримувалася іншої думки. Жінка вирішила суперечку силою і відібрала у дівчинки телефон. На знак протесту та пішла з дому. Щоправда, племінниця залишила записку із попередженням, що вирушає до селища Борова. Відстань між Чугуєвом та Боровою трасою становить 102,7 кілометра.

Якийсь час жінка намагалася розшукати зниклу самостійно. Коли пошуки не дали результату, вона вирушила до райвідділу.

Дитина не обдурила. Приблизно за дві години дівчинку справді знайшли у селищі Борова у родичів.

Поліцейські повернули дівчинку тітці.

Загалом в Україні щороку зникають тисячі дітей. 2021 року до поліції надійшло 15 793 заяв про зникнення неповнолітніх.

Абсолютну більшість дітей – 96,4% – було знайдено протягом доби. Для пошуку інших знадобився більший термін. На початок поточного року в розшуку значилися п'ятеро дітей, які зникли 2021-го.

Україна – далеко не лідер із зникнення дітей. У Великій Британії щорічно пропадає 112 тисяч дітей (при тому, що населення цієї країни лише на 60% більше за українське), у Німеччині – 100 тисяч, у Канаді – 45 тисяч, в Іспанії та Австралії – по 20 тисяч.

Найбільше дітей пропадає щороку у США. Більшість випадків посідає дітей 15-17 років. Американські підлітки через сварки з батьками найчастіше самі йдуть з дому - 90% зникнень дітей у Штатах пов'язані саме з цим. За даними організації National Runaway Safeline, щороку з дому йдуть від 1,6 до 2,8 млн молодих американців.