З наступного тижня у Харкові розпочнуться планові відключення світла. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, через ворожі обстріли енергетичної інфраструктури Харківської області зараз мають місце тимчасові відключення електропостачання для споживачів.

"Сьогодні на кілька годин відключили 10 громад області. У Харкові поки що відключень не було, але стан інфраструктури змушує нас до цього вдатися", - зазначив Синєгубов.

З наступного тижня у Харкові будуть планові відключення світла - як в окремих районах, так і житлових масивах на кілька годин. Губернатор попросив харків'ян підготуватись до них.

Вранці 22 жовтня Росія вкотре атакувала ракетами енергетичні об'єкти України. Внаслідок ударів тоді постраждали магістральні мережі західних регіонів країни.

За попередніми даними "Укренерго", масштаб пошкоджень можна порівняти або може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня. У зв'язку з цим енергетики змушені обмежити енергопостачання у низці областей, у тому числі й у Харківській.

Через сувору економію енергоресурів українців, які зараз перебувають за кордоном, попросили не повертатися додому до весни. Про це заявила віце-прем'єр Ірина Верещук в ефірі телемарафону.

"Буду просити не повертатися, нам потрібно пережити зиму. На жаль, мережі не витримають, ви бачите, що робить Росія. Не потрібно цього робити. Якщо є можливість залишитися, то краще поки що перезимувати за кордоном", - сказала Верещук.