Найбільші харківські Telegram-канали за три дні зібрали серед своїх підписників три мільйони гривень. На ці гроші буде куплено 32 дрони для різних підрозділів - ЗСУ, тероборони, Нацгвардії, Сил спецоперацій тощо.

Збір розпочався 21 вересня, у ньому взяли участь телеграм-канали ХХ, ХС, ХL, 1654, СТО Харьков, 057, Kharkov City, Алексеевка Харьков, Типичное ХТЗ, Где в Харькове, Харьков Now. Сумарна аудиторія цих ресурсів складає близько півтора мільйона людей. Перший мільйон було зібрано приблизно за годину. Усю суму було зібрано 24 вересня близько 22.30.

Це вже п'ятий великий збір, який телеграм-канали проводять серед підписників. Після першого за 100 тисяч гривень було куплено "Ниву" для "Азова". Метою другого було купити за 300 тисяч гривень пікап для ЗСУ, проте цю суму було зібрано за вісім хвилин. У результаті було отримано вдвічі більше донатів – близько 643 тисяч гривень, на них купили два пікапи. За підсумками третього збору на суму 1,6 млн. гривень на фронт передали вісім машин. У серпні за гроші підписників телеграм-каналів харківським підрозділам купили дрони, а рятувальники отримали легковий автомобіль.

Волонтерський рух в Україні активно розвивається з 2014 року, коли після загострення ситуації на Донбасі, початку там АТО та тимчасової окупації частини територій у країні з'явилася лінія фронту, а в різні регіони хлинули тисячі біженців. Тільки в Харкові працювали десятки волонтерських організацій («Станція Харків», «Сестра милосердя АТО», Help Army і так далі) та сотні волонтерів-одинаків, що допомагали як бійцям на фронті, так і цивільним, які виїхали із зон бойових дій і залишилися без нічого.

З початком повномасштабної війни РФ проти України волонтерський рух отримав безпрецедентні масштаби. Основні напрямки роботи волонтерів зараз: