У Шевченківському районі Харкова 24 липня інспектори зупинили п'яного водія. Про це повідомили у патрульній поліції Харківської області.

Водій автомобіля Renault був сильно п'яний. Тест на Drager визначив 3.74 проміле алкоголю, що вище за гранично допустиму норму в 18 разів.

Патрульні склали на чоловіка адміністративний протокол за ч.1 ст.130 (Управління транспортним засобом у стані сп'яніння) КУпАП. Матеріал буде передано до суду.

Усього за минулу добу харківські патрульні виявили 20 нетверезих водіїв

"Управління транспортом у стані сп'яніння – одне з найважчих порушень у сфері безпеки дорожнього руху. Іноді безвідповідальні водії вважають, що зможуть уникнути відповідальності, проте це помилка", – розповіли у патрульній поліції.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Згідно з науковими дослідженнями, людина, у крові якої понад 3 проміле алкоголю, перебуває у напівнесвідомому стані та не розуміє, де знаходиться. Також він може раптово втратити свідомість, його буде важко привести до тями.
Концентрація алкоголю понад 3,5 проміле діє як наркоз, що використовується під час операцій. Людина може впасти в комусь.

У середньому алкоголь виводиться з організму людини зі швидкістю 0,1 проміле на годину. Швидкість процесу залежить від статі, маси тіла, зростання і того, скільки було з'їдено до алкоголю. Випив алкоголь з максимальною концентрацією з 3 проміле в крові буде тверезий приблизно через 20 годин.