У Харкові 23 грудня відкрився ще один крупний супермаркет – це ТЦ «Метро» на проспекті Гагаріна.

Як зазначив голова Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов, весь час війни торговельна мережа «Метро» допомагала військовим, а відучора супермаркет працює у звичному режимі.

Як розповів начальник управління з питань регіонального розвитку Компанії «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» Арсен Старченко, в ТЦ повернулися співробітники, які працювали тут до повномасштабної війни.

«З 1 березня ТЦ було зачинено у зв’язку з небезпекою, але весь цей час і до сьогодні ми не припиняємо співпрацю з Харківською ОВА та підтримуємо харків’ян як продуктами харчування, так і непродовольчими товарами. Також передавали допомогу нашим захисникам і жителям деокупованих територій», - зазначив Старченко.

Він зауважив, що з початку війни компанія «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» передала військовим, благодійним організаціям та жителям деокупованих територій близько 416 тонн продовольчих товарів, 32 тонни засобів індивідуальної гігієни й побутової хімії, 27 тонн непродовольчих товарів.

За даними міськради, станом на середину листопада у Харкові не працювала третина аптек та 20% супермаркетів, які були відкриті до війни.