Харків'яни відучора скаржаться на перебої зі зв'язком. Його чи зовсім немає, чи є лише окремих операторів в окремих районах. Причина цього – блекаут і, відповідно, знеструмлення станцій мобільного зв'язку.

Як розповів речник Держспецзв'язку Володимир Кондрашов, у Харківській області станом на ранок 24 листопада працювало лише 16,4% базових станцій мобільного зв'язку. За його словами, ситуація на Харківщині з мобільним зв'язком – одна з найгірших у країні: гірша лише у Миколаївській області, де працює менше 10% станцій, Кіровоградській та Полтавській, де працює близько 15% станцій.

Загалом по Україні на ранок працювало приблизно 44% базових станцій зв'язку.

Представник Держспецзв'язку нагадав, що зараз можна використовувати мережу не лише свого оператора, та порекомендував людям користуватися національним роумінгом. Щоб підключитися до іншого оператора, в налаштуваннях смартфона потрібно вимкнути автоматичний вибір мережі та зареєструватися у тій мережі, яка доступна.

Коротка інструкція - нижче.

4

Крім того, Кондрашов порадив користуватися стаціонарними телефонами: фіксований телефонний зв'язок більш стабільний, ніж мобільний.