На Харківському напрямку тривають бої, втрати позицій не допущено. У Генштабі ЗСУ повідомили, що 23 травня росіяни тричі намагалися штурмувати позиції українських військ.

ЗСУ відбили атаку в районі села Липці. Тривають бойові дії в районах Глибокого і Вовчанська. Ситуація контрольована, ЗСУ не втрачають свої позиції. Триває зміцнення оборони.

23 травня втрати росіян на цьому напрямку склали:

  • 137 осіб, з них 31 - безповоротні;
  • 23 одиниці озброєнь і військової техніки (знищено один танк, дві гармати, одну РСЗВ, БпЛА, два автомобілі, п'ять одиниць спецтехніки; пошкоджено - два танки, одну ББМ, шість гармат і два автомобілі).

На Куп'янському напрямку від початку доби відбувалося десять бойових зіткнень. ЗСУ відбили одну атаку біля Дружелюбівки. У районах Петропавлівки, Іванівки, Стельмахівки, Невського та Дружелюбівки бої тривали. Поблизу Іванівки противник має частковий успіх. ЗСУ намагаються стабілізувати обстановку.

23 травня на Куп'янському напрямку втрати військ РФ склали:

  • 353 особи, з них 117 - безповоротні;
  • 81 одиниця озброєнь і техніки (знищено танк, дві бойові бронемашини, два автомобілі, 68 БпЛА; пошкоджено танк, дві ББМ, три гармати, два автомобілі). 
  • бліндаж;
  • п'ять складів боєприпасів.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський дав загальну оцінку ситуації на різних напрямках у Харківській області.

За його даними, після перших незначних успіхів під час наступальних боїв на Харківщині війська РФ повністю зав'язли у вуличних боях за Вовчанськ і зазнали дуже високих втрат в особовому складі штурмових підрозділів. Зараз росіяни з різних напрямків перекидають резерви, намагаючись підтримати активні штурмові дії, але безуспішно.

У районі Липців росіяни також зазнали суттєвих втрат, перейшли до активної оборони, проводять мінування, ведуть артобстріли.

На Куп'янському напрямку, повідомив Сиркий, тривають бої в лісовому масиві на північ від райцентру. Складна ситуація в районі Кислівки, де росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ і вийти до річки Оскіл.