Для підготовки Харкова та області до опалювального сезону виділять 4 млрд грн. Про це повідомила прес-служба Президента України.

Сьогодні, 24 травня, Володимир Зеленський провів у Харкові нараду, на якій, крім інших питань, обговорювали підготовку Харківської області до опалювального сезону.

Гроші спрямують на відновлення зруйнованого обладнання та встановлення когенераційного обладнання, яке виробляє і тепло, і електрику.

Російські обстріли завдали значної шкоди енергетичній та опалювальній системам області. Планується провести децентралізацію опалювальної системи. 

Мер Харкова Ігор Терехов раніше заявляв, що місто забронювало обладнання, необхідне для проходження наступного опалювального сезону, зокрема когенераційні установки. 

Голова ХОВА Олег Синєгубов повідомляв, що деякі пошкоджені об'єкти відновлюються. Але регіону потрібні час і великий ресурс для децентралізація енергосистеми. Зокрема необхідно встановити:

  • близько 60 модульних твердопаливних котелень;
  • понад 70 газових установок;
  • понад 70 когенераційних установок.

Наскільки ефективно децентралізація енергетичної та опалювальної систем може замінити централізоване опалення - у нашому матеріалі