У Харкові облаштували 55 вуличних колонок, де мешканці зможуть набрати воду під час блекаутів, якщо насосні станції не працюватимуть. Про це повідомив заступник директора комплексу "Харківводопостачання" Олексій Кучеревський.

За його словами, за підтримки міської ради поновили 55 вуличних колонок. Із них 29 - ручних, а 26 працюють від генераторів. У таких колонках – технічна вода. Перші з колонок облаштували біля "Пунктів незламності", що дозволить мешканцям в одному місці набрати питну та технічну воду.

Дізнатись адреси колонок можна за номером 15-33, диспетчер підкаже, де найближча від вас, а де воду підвозять цистернами. Роботи з облаштування нових вуличних колонок продовжуються, а ще питною водою щодня забезпечуються усі міські "Пункти незламності".

У водоканалі кажуть, що війна практично не вплинула на якість водопровідної води у Харкові. Фіксувалися лише тимчасові погіршення – наприклад, коли воду відключали і потім знову подавали до будинків, але це – рідкість. Хімічний склад води відповідає всім показникам. А ось із джерелами ситуація гірша. У двох із них було виявлено перевищення вмісту нітратів, а в одному вода не відповідала нормі перманганатної окислюваності. Підвищена окислюваність – це ознака забрудненості води. Подробиці – у нашому матеріалі.