Війна практично не вплинула на якість води у Харкові, повідомили у КП "Харківводоканал".

За словами начальника лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю Андрія Стародубова, водопровідну воду щодня перевіряють – щодобово береться близько 40 проб. Якість води у водопроводі Харкова відповідає санітарно-гігієнічним нормам та за період воєнних дій не погіршилася. Фіксувалися лише тимчасові погіршення - наприклад, коли воду відключали і потім знову подавали до будинків, але це - рідкість.

Проби для аналізу беруться в накопичувальних резервуарах чистої води, насосних і водопровідних станціях, що підкачують, водорозбірних колонках. Перевіряється вода, яка надходить мешканцям як багатоповерхівок, так і приватного сектору.

У лютому заступник директора КП "Харківводоканал" Владлен Волков, говорячи про якість води, наголосив, що вона не змінилася. Підприємство як працювало з коагулянтом (це реагент, який використовується для очищення води), так і працює. Також у системі використовуються знезараження та хлор. Щодо хімічного складу води з-під крана харків'яни теж можуть не хвилюватися: він відповідає стандартам та показникам. "Харківводоканал" і надалі планує дотримуватись європейських та світових стандартів, коли береться до уваги понад 100 показників якості води.

Вода з яких джерел Харкова небезпечна, можна дізнатися тут.