Розвідка презентувала фільм про Харківську контрнаступальну операцію. Фільм називається "Харківський контрнаступ. Земля".

Його можна переглянути на офіційному You-Tube каналі Головного управління розвідки Міноборони України.

Зазначається, що це заключна документальна стрічка із трилогії "Військова розвідка України: на морі, у небі, на землі" авторства Артема Шевченка.

Харківську наступальну операцію ЗСУ називають "шедевром стратегічного рівня". В її результаті вдалося відвоювати 8500 квадратних кілометрів нашої землі, а це – близько 400 населених пунктів і 150 тисяч українців. Про те, що саме дозволило Силам оборони України провести історичний, блискавичний і досі найуспішніший контрнаступ за весь період російсько-української війни, яку роль у ньому відіграла українська військова розвідка – відповіді на ці запитання є у фільмі.

Харківський контрнаступ розпочався у вересні 2022 року. Буквально за кілька тижнів ЗСУ звільнили десятки населених пунктів – не лише села, а й міста, зокрема Балаклею, Ізюм, Куп'янськ. Росіяни бігли так швидко, що кидали десятки одиниць техніки. Наразі окупованими залишаються 29 населених пунктів області, це переважно невеликі прикордонні села. Усі подробиці Харківського контрнаступу також можна почитати у нашому матеріалі.