Харків'ян закликають здавати книги Пушкіна до макулатури. Акцію проводить кафе "Кава Медіа".

У кафе, розташованому на вулиці Пушкінській, 63, оголосили про збір макулатури і пропонують здавати на вторинну сировину книги російського поета. За кожну книгу пропонується знижка на каву у розмірі однієї гривні. Заклад працює з 10 до 17 години.

Виручені від здачі макулатури кошти обіцяють спрямувати потреби ЗСУ.

Харківські пункти вторинної сировини пропонують за кілограм макулатури 1,5-2 грн. Середня книга сторінок на 400-450 важить близько півкілограма. Щоб виручити 1000 гривень потрібно буде здати близько тисячі книг середнього розміру.

Але на сайті OLX можна знайти пропозиції від 3 до 10 гривень за кіло.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні розпочалася тотальна дерусифікація. Зокрема, з бібліотек вилучаються книги російською мовою. У Міністерстві культури України повідомили, що протягом 2022 року з українських бібліотек було списано 10 мільйонів книг російською.

У Харкові забираються об'єкти та назви, пов'язані з поетом Пушкіним. Минулого року демонтували пам'ятник Пушкіну, з назви драматичного театру забрали ім'я Пушкіна.

Олександр Пушкін (1799-1837) вважається найвидатнішим російським поетом та основоположником сучасної російської літературної мови. Його перу належить перший у російській літературі роман у віршах ("Євгеній Онєгін"), поеми "Полтава", "Мідний вершник", "Руслан і людмила", ряд прозових творів - "Капітанська дочка", "Дубровський", "Повісті Бєлкіна" , серія віршованих казок.