Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про перспективи повернення офлайн освіти. За його інформацією, зараз у регіоні зараз 250 тисяч школярів навчаються в онлайн форматі і поки що його змінювати не планують.

При цьому губернатор зазначив, що є звернення до обладміністрації із проханням повернути формат офлайн-навчання. Але через загальну обстановку влада не ризикуватиме безпекою дітей.

Синєгубов розповів, що минулого тижня у онлайн-форматі відновили навчальну роботу в Куп'янському районі. Це дає можливість дітям, які виїхали, навчатися у своїх школах.

У регіоні є проблема з учителями. За словами голови ХОВА, це "деякі питання щодо колабораційної діяльності тощо". Тому бракувальний викладацький склад місцева влада планує у вишах. Наприклад, університет ім. Сковороди може допомогти, надавши свої кадри.

За даними Департаменту науки та освіти обладміністрації, на початок повномасштабного вторгнення РФ в Харківській області працювало 21 525 вчителів, а зараз їх кількість зменшилася до 18 574.

В обласній службі зайнятості щотижня вивішують актуальні вакансії, нерідко там можна знайти пропозиції для вчителів різних спеціальностей. Зарплата, що там пропонують, - різна, від мінімальної до 10-15 тис. гривень.