Під час ракетної атаки 23 січня у центрі Харкова пошкоджено Свято-Благовіщенський кафедральний собор. У будівлі вибиті вікна, вітражі та пошкоджено оздоблення храму. Про це повідомляється на сайті Харківської єпархії.

У повідомленні єпархії також говориться, що люди, які перебували у середині собору, не постраждали.

Це вже другий удар близько до собору - увечері 16 січня РФ вдарила ракетами поряд, пошкодивши медзаклад, кілька будинків та 14 автомобілів. Тоді постраждали 17 осіб.

Свято-Благовіщенський кафедральний собор — найбільший кафедральний храм Східної Європи. Церкву побудували у 1901 році. Вона входить до легендарного "золотого трикутника", який складається з ще двох храмів - Успенського та Покровського соборів.

Майже чверть пошкоджених армією РФ храмів вже неможливо використовувати – вони зазнали руйнувань або ж зруйновані повністю, повідомив директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров у Media Center Ukraine, пише "Ґвара Медіа".

Харківщина у списку пошкоджених релігійних споруд знаходиться на третьому місці разом з Луганщиною – понад 60 зруйнованих храмів. На першому місці Донеччина – понад 100, на другому - Київська область - понад 80 пошкоджених релігійних споруд.