21 листопада помер директор Спеціального конструкторсько-технологічного бюро при Інституті радіофізики та електроніки ім. Усікова НАН України, професор, доктор фізико-математичних наук Іван Балаклицький. Про це повідомили у прес-службі інституту.

Балаклицькому було 94 роки.

"Іван Михайлович не втрачав зв'язку з наукою, інститутом і передавав унікальний науковий досвід співробітникам. Світла пам'ять про нього залишиться в серцях його рідних, друзів, учнів, колег, усіх, хто знав та спілкувався з ним", - йдеться у некролозі.

Іван Балаклицький народився 1929 року. 1960-го закінчив Харківський державний університет за спеціальністю "Радіофізика та електроніка" (зараз - Харківський національний університет імені Каразіна).

1966 року Балаклицького було запрошено на роботу до відділу теоретичної електроніки Інституту радіофізики та електроніки АН УРСР. В 1970 захистив дисертацію, через 5 років отримав звання старшого наукового співробітника, а в 1984 - захистив докторську дисертацію. У 1991 році отримав звання професора за спеціальністю "Радіофізика".

За активної участі Балаклицького в інституті у 1974 році було створено Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро (СКТБ).

Під керівництвом професора проводилися масштабні експедиційні радіофізичні дослідження Світового океану.