Голова ХОВА Олег Синєгубов пообіцяв зробити все можливе, щоб відновити зруйнований ракетним ударом термінал "Нової пошти" в Коротичі.

В ефірі національного телемарафону губернатор зазначив, що термінал фактично зруйнований повністю, однак, можливо, він працюватиме в іншому місці.

"Для нас дуже важливо, щоб "Нова пошта" відновилася, оскільки це і місцеві податки, і робочі місця для наших людей", - розповів Олег Синєгубов.

Губернатор додав, що через російські обстріли в Харкові та області постраждали 7 000 приватних підприємств. З бюджету збитки приватному бізнесу не компенсують, але держава розробляє механізми допомоги - зокрема доступні кредити, які можна спрямовувати на відновлення.

РФ завдала ракетного удару по терміналу "Нової пошти" в Коротичі ввечері 21 жовтня. За попередніми даними, росіяни вдарили ракетами С-300.

Унаслідок вибуху 6 людей загинули, ще 17 були поранені. Усі вони - співробітники "Нової пошти".

Як повідомив речник обласної прокуратури Дмитро Чубенко, по будівлі терміналу вдарила одна ракета. Але оскільки харків'яни чули два вибухи, ймовірно, друга ракета впала десь поруч - можливо, у лісі. Наразі місце її "прильоту" шукають правоохоронці.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна відповість РФ за удар по терміналу "Нової пошти".