У Харкові зупинили п'яного водія, вміст алкоголю у крові якого перевищував норму у 13 разів. Про це повідомили у патрульній поліції.

На вулиці Сидора Ковпака інспектори зупинили автомобіль Daewoo за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування патрульні виявили у водія ознаки алкогольного сп'яніння та запропонували йому пройти огляд. Прилад Drager показав 2,76 проміле алкоголю в крові, що перевищило допустиму норму більш ніж у 13 разів. Хоча кожен організм індивідуальний, загалом, при стані більше 2 проміле вважається, що людина не здатна усвідомлювати те, що відбувається, найчастіше не може самостійно пересуватися.

На чоловіка патрульні склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 (Управління транспортним засобом у стані сп'яніння) КУпАП. Загалом за денну зміну патрульні виявили ознаки сп'яніння у 10 водіїв.

"Управління транспортом у стані сп'яніння - одне з найважчих порушень у сфері безпеки дорожнього руху. Іноді безвідповідальні водії вважають, що зможуть уникнути відповідальності, проте це помилка", - зазначили патрульні.

Зараз до Харкова повертається дедалі більше мешканців, і зі збільшенням числа машин, кажуть поліцейські, зростає кількість ДТП. Нерідкою стала картина, коли авто врізаються в бетонні блоки, якими перегороджені вулиці - найчастіше це або це харків'яни, які тільки-но повернулися і не знають, де саме стоять блокпости, або ті, хто звик ганяти по порожніх вулицях у вечірній час. Враховуючи, що вуличного освітлення у місті ввечері немає, перевищення швидкості навіть на порожній дорозі може "вилізти боком".