На Харківщині поліцейські притягнули до відповідальності бабусю за невиконання обов'язків щодо виховання дитини та домашнє насильство. Про це повідомили у ГУ Нацполіції Харківської області.

Так, 22 липня працівники ювенальної превенції під час рейду у Люботині виявили факт неналежного виконання опікуном обов'язків із виховання дитини.

Сім'я перебуває в обліку як яка у складних життєвих обставин. Бабуся - опікун 15-річної внучки, виховує її самостійно, оскільки мати та батько дівчинки позбавлені батьківських прав.

Під час перевірки поліцейські виявили неналежні умови для проживання дитини. У кімнаті, де мешкає дівчинка, бабуся тримала кіз. Поліцейським 15-річна онука розповіла, що з метою виховання бабуся б'є її ціпком.

Щодо 52-річної жінки поліцейські склали протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені ст.173-2 (домашнє насильство) та ст.184 (невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов'язки щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, у Харкові п'яна мати вдарила маленького сина та кинула його на вулиці. Правоохоронці, які прибули на місце, вели хлопчика додому і передали його бабусі. На 32-річну матір правоохоронці склали три адміністративні протоколи.