Наступ РФ на Куп'янському напрямку зупинено. Про це вранці 23 червня повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За даними глави ХОВА Олега Синєгубова, на лінії зіткнення російські війська мали намір просунутися в напрямку села Синьківка Куп'янського району, але відступили із втратами.

Синьківка - село на східному березі річки Оскіл, за кілька кілометрів на північний схід від Куп'янська. До війни тут проживало близько 400 осіб.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявляв, що на Куп'янському фронті росіяни зазнають великих втрат: останніми днями 146 солдатів було вбито, ще 190 дістали поранення.

Куп'янський район був окупований із лютого 2022 року. Під час Харківського контрнаступу у вересні 2022 року більша його частина була звільнена, але 29 населених пунктів на сході району залишилися під контролем російських військ.

У Куп'янському районі ведуться активні бойові дії. Армія РФ постійно обстрілює населені пункти району. Через обстріли в районі проводиться евакуація населення.