Наразі найбільшу вогневу активність РФ проявляє на Куп'янсько-Лиманському напрямку, але українські захисники тримають оборону і знищують російську техніку. Про це в ефірі телемарафону сказав речник Східного угруповання військ Збройних Сил України полковник Сергій Череватий.

За його словами, на Лимано-Куп'янському напрямку противник за добу 502 рази обстрілював позиції наших військ із різних артилерійських систем. Сім разів росіяни намагалися на цьому відрізку фронту атакувати наші позиції, здійснили 9 авіанальотів.

Череватий додав: усі ворожі атаки відбиті, українські захисники на дають росіянам жодного шансу хоча б похитнути нашу оборону.

Під час боїв за добу знищено 31 окупанта, 62 поранено. Крім того, на Куп'янсько-Лиманському фронті ЗСУ знищили комплекс візуального спостереження "Муром-М".

"Муром-М" - це пристрій для дальнього візуального спостереження, який "видивляється" живу силу і техніку. Він оснащений оптичною камерою з хорошим зумом, яка розрізняє людину на відстані до 10 км, а також тепловізором. Росіяни встановлюють такі пристрої на високих будівлях, піднімають на спеціальних щоглах просто над своїми окопами.

Частину "Муромів" встановлено на самій території Росії, але й там наші захисники навчилися їх знищувати за допомогою безпілотників або системою ПТКР (протитанкова керована ракета).