54-річний харків'янин стверджував, що "що в Україні правлять нацисти" і поширював радянську символіку. У прокуратурі повідомили, що чоловік переховується від слідства й оголошений у розшук.

Харків'янин створив телеграм-канал, де й публікував антиукраїнські повідомлення. Наприклад, в одному з відео він запевняв, що "Харків буде в складі Росії", також стверджував, що кадри із вбитими російською армією жителями Бучі є "постановкою", висловлював зневажливе ставлення до політичного керівництва України та розповідав, що "в Україні правлять нацисти".

Чоловік також стверджував, що українські військові обстрілюють цивільне населення, що на підприємстві "Азовсталь" у Маріуполі зберігалася "біологічна зброя".

На власній сторінці у Facebook харків'янин постив дописи із зображенням забороненої в Україні комуністичної символіки, зокрема прапора і герба СРСР, п'ятикутної зірки із серпом і молотом.

Прокуратура завершила розслідування і направила до суду обвинувальний акт за двома статтями КК України:

  • ч. 1 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • чч. 1, 2, 3 ст. 436-2 (Виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Чоловікові загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.