Куп'янськ перебуває під постійними артобстрілами, РФ щодня б'є по місту з різних видів озброєння. За даними прокуратури, 22 травня близько 12:00 російські військові обстріляли місто з РСЗВ.

Отримали поранення дві жінки - 76 і 53 років. Пошкоджено приватні будинки, госпбудівлі. За день до цього поранення отримала 43-річна місцева жителька.

Сьогодні вранці голова ХОВА Олег Синєгубов повідомив, що внаслідок обстрілів Куп'янська з РСЗВ за добу пошкоджено щонайменше 14 приватних житлових будинків, сталися пожежі. За його даними, крім жінок, поранено і 35-річного чоловіка. Усіх постраждалих госпіталізовано.

Куп'янськ, звільнений від окупації восени 2022 року, відтоді перебуває під постійними обстрілами РФ. У місті - сильні руйнування, з прифронтових громад проводиться обов'язкова евакуація. РФ б'є сюди з авіації, постійно намагається атакувати, зокрема - біля села Масютівка. Російські пропагандистські канали певний час тому навіть заявляли про взяття Масютівки, але ні в Генштабі, ні в Інституті вивчення війни цю інформацію не підтвердили. У Генштабі кажуть, що всі атаки ворога біля цього населеного пункту відбиваються ЗСУ, і росіяни з втратами відступають.

Наразі прокуратура Харківської області зафіксувала понад 16 100 злочинів за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). З цих злочинів майже 11800 пов'язані з обстрілами цивільної інфраструктури.