З лінії фронту у Харківській області вивезли всіх дітей: 10 травня завершили евакуацію з Великобурлуцької, Ольхватської, Дворічанської та Петропавлівської громад Куп'янського району, які постійно перебувають під обстрілами.

Сьогодні евакуювали останніх 18 дітей із Дворічанської громади. Усього з 27 квітня із зони постійних обстрілів було вивезено 79 дітей. Усі діти разом із батьками чи піклувальниками розселені у безпечних районах області. Частина сімей живе у родичів, які потребують житла, були безкоштовно розселені в гуртожитках.

З евакуйованими дітьми працюють волонтери, психологи та соціальні працівники. Усім сім'ям надається гуманітарна та матеріальна допомога.

photo-2023-05-10-16-44-16 photo-2023-05-10-16-44-20

З перших днів війни Куп'янський район було окуповано військами РФ. Під час Харківської контрнаступної операції українські війська у вересні 2022 року район звільнили (під контролем російських військ залишаються 29 населених пунктів району). Район опинився у зоні воєнних дій. Населені пункти району щодня обстрілюються російською артилерією. Наносяться ракетні та авіаудари.

Значна частина жителів залишила район: населення Куп'янська скоротилося вп'ятеро. З смт Дворічна виїхали майже всі мешканці.