У Журавлівському гідропарку Харкова висадять понад 20 тисяч дерев, житлової забудови тут не буде. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов, який сьогодні разом із працівниками СКП «Харківзеленбуд» взяв участь у висадженні зелених насаджень у сосновому борі.

За словами Терехова, багато зелених зон у Харкові постраждали через війну. Були прильоти і в ліс у Журавлівському гідропарку. Крім того, поряд велися бойові дії, через що частину пошкоджених дерев довелося видалити. Найближчим часом дерева висадять і з іншого боку соснового лісу.

Мер зазначив, що ця територія є рекреаційною зоною, тож будівництва житлових будинків тут не буде.

"Хочу поставити крапку у бажанні деяких бізнесменів збудувати що-небудь на цій території. Тут будуть лише ліси, зелені насадження, рекреаційна зона. Для будівництва будинків у нас є інші локації", - сказав Ігор Терехов.

У майбутньому ця територія стане частиною "зеленого каркасу" міста.

До вторгнення РФ у Харкові почали розвивати ідею "зеленого каркасу" - це концепція, за якою всі паркові зони міста будуть об'єднані в одну мережу за допомогою зелених коридорів із пішохідними та велосипедними доріжками. Передбачалося створити понад 62 км освітлених вело- та пішохідних доріжок у долинах річок.

Першим етапом втілення концепції була реконструкція Гідропарку. Планувалося розчистити русло річки Харків та реконструювати гребний канал, а також облаштувати місця для занять водними видами спорту. Крім того, на території гідропарку збиралися зробити пляжні зони та зони відпочинку, встановити спортивні та дитячі майданчики, прокласти майже 11 кілометрів велодоріжок.