Чугуївський міський суд Харківської області ухвалив вирок переселенці з Луганська, яка в соцмережах говорила про те, що мріє про приїзд Путіна. Вирок опубліковано у Єдиному державному реєстрі.

За даними Харківського антикорупційного центру, йдеться Олену Петренко. Це 24-річна переселенка, яка переїхала з тимчасово окупованого Луганська до Чугуєва.

Дівчина у прямих ефірах у Тік-Ток говорила про те, що мріє про приїзд Володимира Путіна. У вироку процитували промову Олени Петренко: "Мені Путін подобається... Я б з ним замутила... Я за Росію, Росія - класна, а Україна - х...я. ...я до Путіна хочу, хочу, щоб Путін приїхав".

Переселенку судили за статтею "Колобараційна діяльність". Ця стаття карається позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років. Суд врахував каяття обвинуваченої, наявність у неї малолітньої доньки та призначив любительці Путіна покарання у вигляді 11 років позбавлення права обіймати посади, пов'язані з виконанням функцій держави чи місцевого самоврядування.