Ремонт у Харківському національному університеті профінансує Німеччина. ХНУ імені Каразіна підписав меморандум про взаєморозуміння з GIZ Ukraine. 

У межах проєкту "Посилення стійкості міст в Україні" в харківському університеті 550 відновлять вікон, пошкоджених унаслідок ракетного удару по Харкову 2 січня 2024 року.

"Нам вдалося в найкоротші терміни ухвалити позитивне рішення щодо надання допомоги у відновленні харківського вишу, і ми розраховуємо на тісну співпрацю з університетом у майбутньому", - заявив керівник відділу економіки Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістофер Фукс.

Університет імені Каразіна також є партнером GIZ Ukraine в рамках іншого проєкту зі сфери наноелектроніки, який фінансується урядом Німеччини.

Зараз в університеті навчається 17 000 студентів і працює 5000 співробітників. 

Також за сприяння Німеччини в Харкові планують створити Центр передового дослідження плазмових технологій PLASMA-SPIN-ENERGY. Спільно з Інститутом мікроструктурної фізики імені Макса Планка (Мюнхен) центр працюватиме над використанням плазмових технологій у виробництві компонентів, які будуть основою для комп'ютерів наступного покоління. Для реалізації проєктів Німеччина виділила близько 10 млн євро. Конкурс на отримання гранту для створення Центру в Харкові виграв ХНУ імені Каразіна

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) - Німецьке товариство міжнародного співробітництва - організація, що підтримує Україну за різними напрямами:

  • організація надійного забезпечення людей ліками та тимчасовим житлом;
  • оснащення служб надзвичайних ситуацій та підрозділів пожежної охорони; 
  • відновлення України;
  • консультативна допомога щодо проведення реформ, які мають забезпечити наближення України до Європейського Союзу.