Харківська область отримала 20% дров від потреби. Вони насамперед призначені для забезпечення соціально-незахищених категорій населення. Про це в ефірі “Українського радіо. Харків” повідомив директор обласного Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Сергій Магдисюк.

Дров, завезених наприкінці 2022 року, вистачило для забезпечення соціально незахищених категорій населення. За даними обласної влади, коштом держбюджету в Харківській області купили та роздали 40,9 тис. кубометрів деревини.

Наразі вирішується питання щодо виділення додаткових коштів для безкоштовних дров мешканцям Харківщини. Обласна військова адміністрація постійно звертається до центральних органів влади з пропозицією продовжити роботу із забезпечення регіону дровами.

Війська РФ знищили значну частину комунальної інфраструктури у Харківській області. Мешканці різних громад мають проблеми з опаленням. Напередодні нового опалювального сезону у Кабміні вирішили забезпечувати незаможних громадян безкоштовними дровами. Для цього було виділено 86 млн. грн. У чергу за безкоштовними дровами записалось близько 165 тис. сімей.

Малозабезпеченим громадянам також роздають пічки-буржуйки. Фонд першої леді України Олени Зеленської передав регіону 60 печей.

За свої гроші люди можуть купити дрова через державний інтернет-магазин “ДроваЄ”.