Президент Володимир Зеленський доручив військовим посилити систему ППО в Харківській області. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов, пише "Думка".

"На позаминулій нараді, яку проводив президент тут, у Харкові, він поставив чітке завдання нашим військовим, протиповітряним силам, зокрема - посилити оборону повітря в Харківській області", - зазначив губернатор.

На останній пресконференції Володимир Зеленський розповів, що в Україну надійдуть кілька нових систем ППО Patriot. Глава держави уточнив, що не може назвати точну кількість доти, доки системи ППО не прибудуть і не стануть на позиції. У своєму виступі Володимир Зеленський зазначив, що одну систему Patriot встановлять у "регіоні, який щодня бореться за своє життя". Однак Олег Синєгубов не став коментувати слова президента, чи буде цим регіоном Харківська область.

У листопаді Олег Синєгубов розповів, що в Харківській області покращують систему захисту від ракет С-300, якими росіяни найчастіше обстрілюють Харків. Зафіксувати і збити таку ракету важко, тому що в деяких засобів ППО час наведення на ціль - приблизно 30 секунд, а час підльоту ракет до Харківської області з території РФ - 30-40 секунд.

У вересні харківську ППО посилили новою технікою, яку надали бізнесмени.

Зі свого боку, начальник харківського гарнізону, бригадний генерал юстиції Сергій Мельник говорив, що для ефективного захисту Харкову потрібні системи ППО Patriot.