РФ риє окопи на кордоні з Харківською областю Про це повідомляється в ранковому зведенні Генштабу від 22 грудня.

За інформацією військових, для будівництва фортифікаційних споруд у Бєлгородській області місцева влада набирає добровольців за гроші. Їм потрібно буде облаштувати окопи та траншеї, встановити бетонні конуси.

За словами губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова, у регіоні до 5 січня запроваджено "жовтий" рівень терористичної небезпеки, "відповідний документ підписано".

Днями у Шебекіно Бєлгородської області РФ 20 повідомляли про обстріл, внаслідок якого місто залишилося без електропостачання та води. А 17 грудня були вибухи у Бєлгороді. Там влада заявила, що це була робота ППО.

Українська сторона даних обстрілів не визнає. На думку військових експертів, робиться щоб було більше охочих воювати.

Як зазначив екс-спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, це демонстрація нібито того, "що робить українська армія - вбиває мирних жителів". Але в України не так багато снарядів, щоб витрачати їх на цивільні об'єкти. Найважливіше знищувати ворожу військову інфраструктуру.

У листопаді аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) повідомили, що РФ може готувати напад на Бєлгородську область під чужим прапором, щоб у такий спосіб повернути громадську підтримку війни в Україні. Вже тоді російський губернатор Гладков опублікував кадри, де видно, як будуються зміцнення на кордоні. Але, на думку військових аналітиків США, Україна не має стратегічного інтересу у вторгненні до РФ.