На зруйновану Салтівку повертають газ. Про це повідомили у "Харківміськгазі".

"Роботи на газових мережах в одному з найбільш постраждалих мікрорайонів Харкова тривали близько місяця через величезні масштаби руйнувань від щоденних обстрілів російських загарбників. Щоразу ворог намагався зашкодити і цілив у вже відремонтовані ділянки, але наші фахівці доклали усі сили для їхнього відновлення", - зазначили у компанії.

Газопостачання відновили для 3 тисяч мешканців мікрорайону Салтівка-3.

За інформацією АТ "Харківміськгаз", у мікрорайоні замінювали пошкоджені ділянки на газопроводах, заварювали тисячі отворів від уламків, місцями повністю перенесли газопроводи для їхньої стійкої та безпечної роботи.

Північну Салтівку обстрілюють із 24 лютого, першого дня російського вторгнення в Україну. Сьогодні в цьому районі практично не залишилося цілих будинків, всі вони пошкоджені снарядами, а у дворах - машини, що згоріли. Майже всі жителі Північної Салтівки евакуювалися у безпечніші місця.

Це не зупиняє роботу всіх міських служб. Так, у серпні газ повернули до будинків мешканців Північної Салтівки, йдеться про мікрорайони Салтівка-4 та Салтівка-5. Там газопостачання відновили понад 7 тис. абонентів. Також у районі відновлюють подачу води. Водопровідному господарству Північної Салтівки ремонтники приділяють пильну увагу та в міру повернення харків'ян оперативно реагують на їхні заявки про відновлення подачі води.

Харків був та залишається комфортним для життя містом. Сьогодні сюди повертаються городяни, що виїхали. Життя є навіть у найбільш постраждалих районах. І в найскладніші місяці війни Харків не був порожнім та брудним. А зараз на деяких вулицях можна наловити пробки. Але при цьому не виключаться основні ризики для харків'ян - опалювальний сезон (кажуть, він буде найскладнішим за всю нашу історію), обстріли й ракетні удари по місту.