Харківська ТЕЦ-5 має бути націоналізована. Про це у публічному зверненні заявив харківський міський голова Ігор Терехов.

Хочу публічно звернутися до голови Харківської обласної військової адміністрації із пропозицією, щоб він звернувся до РНБО щодо націоналізації ТЕЦ-5. Це стратегічно важливий об'єкт, який опинився у приватних руках. І ми всі стаємо заручниками. Я не хочу, щоби харків'яни були заручниками розбірок. Я не хочу, щоб ми залежали від якогось приватного підприємства. Нам проходитиме опалювальний сезон, і я не розумію, що ви витворите в черговий раз. Тому я публічно звертаюся до голови військової адміністрації Олега Синегубова з вимогою та проханням про те, щоб ми склали відповідні листи на РНБО щодо націоналізації ТЕЦ-5, - сказав Терехов.

Довідка SQ. ТЕЦ-5 надає тепло та гарячу воду до 255 будинків Шевченківського району (Олексіївка), 115 будинків Холодногірського району та 71 будинок Новобаварського району.

У 2012 р. ТЕЦ-5 придбала київська компанія "Укрістгаз" за 340 млн. грн. На продаж було виставлено 94,48% акцій ТЕЦ.

У 2018 р. власником 100% акцій ПАТ "Харківська ТЕЦ-5" стала компанія "Сан посейданіус інвестментс лімітед" (San posidanius investments limited, Кіпр).

У Єдиному державному реєстрі юросіб кінцевим бенефіціарним власником "Харківської ТЕЦ-5" значиться Рубен Захарян, зареєстрований у Швейцарії.