Акціонерне товариство "Українські енергетичні машини" планує відкрити філії в трьох областях на заході України. Про це йдеться в заяві прес-служби підприємства.

18 квітня Наглядова рада підприємства АТ "Укренергомашини" ухвалила рішення відкрити підрозділи в Закарпатській, Львівській та Чернівецькій областях.

На підприємстві роз'яснили, навіщо це необхідно: відкриття філій дасть змогу прискорити виробництво електротягового обладнання та доставки його на експорт.

Розміщення філій АТ "Укренергомашини" максимально близько до кордону з ЄС дасть змогу підприємству поліпшити логістику забезпечення сировиною і матеріалами, оскільки під час вторгнення воно втратило постачальників деталей, чорно-листового металопрокату, кольорових металів в Україні.

Також підвищилася інтенсивність обстрілів Харкова, у місті - проблеми з енергопостачанням. Відкриття філій допоможе мінімізувати ризики простою підприємства під час аварійних відключень електрики, повідомили у пресслужбі.

АТ "Укренергомашини" залишається в Харкові і не змінює свою юридичну адресу.

Компанію "Українські енергетичні машини" було створено наприкінці 2021 року шляхом об'єднання двох харківських заводів - "Електроважмаш" і "Турбоатом". "Турбоатом" - це єдиний в Україні виробник турбінного обладнання для гідро-, теплових і атомних електростанцій.