У Харкові знайшли два підприємства, які належать росіянам. Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

Громадяни РФ, батько і син є співзасновниками харківського підприємства з виробництва текстилю. Їхня загальна частка у статутному капіталі компанії становить 1 млн. гривень.

Також батько є засновником ще одного підприємства у Харкові, яке торгує автозапчастинами. Там його частка - 70%, у грошовому еквіваленті це 1 млн 820 тис. гривень.

Прокуратура звернулася до суду з клопотаннями щодо арешту корпоративних прав цих російських бізнесменів на загальну суму 2 млн 820 тис. гривень, вказавши, що їхні компанії можуть співпрацювати з державою-агресором.

Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання. Заарештовані активи передадуть до управління АРМА - Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Це не перший випадок "російського сліду" у харківському бізнесі. Наприклад, у лютому у Харкові знайшли підприємства, якими володіли росіяни. Їхня діяльність виявилася широкою: від оптової торгівлі паливом та зерном до будівництва житлових та нежитлових приміщень. А у березні було заарештовано майно великої фармацевтичної компанії. Виявилося, що один із її засновників - громадянин РФ. Він отримував в Україні прибуток від господарської діяльності та сплачував податки до російського бюджету, таким чином фінансуючи війну.

Минулої осені стало відомо, що у Харкові працює фірма, яка належить депутату російської Держдуми. Це ТОВ "Харків-Капітал", зареєстроване на пр. Лева Ландау. Фірму внесли до списку Державного бюро розслідувань, список передали до Кабміну для запровадження санкцій.