Скупчення російських військ біля кордону з Харківською областю немає, але в разі чого Харків дасть відсіч ворогові. Про це в ефірі телемарафону заявив міський голова Ігор Терехов, коментуючи можливий російський наступ на Харків.

"Перш за все, Харків - це непохитне місто, місто-Герой, до речі. Дух був, є і буде. Що стосується занепокоєння. Так, певне хвилювання є, але немає скупчення військ біля кордону, про що говорять наші військові. І знаєте, що я хочу сказати? Не важливо які плани в нашого ворога. Важливо, як ми будемо давати відсіч нашому ворогу. А те, що ми дамо гідну відсіч, і те, що Харків буде українським містом, це однозначно", - сказав Терехов.

Він також прокоментував затримання колаборантки, яка наводила російські ракети на будинки харків'ян.

"На жаль, незважаючи на всі жахи війни, є люди, які співпрацюють із ворогом. Їх небагато, але є. Тому я вдячний Службі безпеки України, яка дуже серйозно працює в цьому напрямку, виявляє колабораціоністів і показує наслідки того, що вони накоїли. Кожен злочинець має розуміти, що його буде покарано", - наголосив Ігор Терехов.

За інформацією СБУ, 34-річна харків'янка передавала росіянам координати будівель, які нібито використовували українські військові. За її наводками ворог 23 січня завдав ракетних ударів по Київському та Холодногірському районах. Унаслідок цього було пошкоджено приватні будинки, навчальний заклад і поштове підприємство, дев'ятеро людей дістали важкі поранення.