У Харківській області триває евакуація із небезпечних районів. У Міністерстві з питань реінтеграції та тимчасово окупованих територій України повідомили, що за останні місяці з Харківщини евакуйовано близько 30 тисяч осіб.

5 тисяч громадян евакуйовано із небезпечних зон, ще 23 тисячі – зі звільнених районів.

Один із найнебезпечніших напрямків у Харківській області – Куп'янський. Жителям району пропонується залишити прифронтову зону. Евакуюватися насамперед закликають жінок із дітьми, літніх, хворих та маломобільних громадян. Жителів Куп'янщини можуть перевезти до Харкова з подальшою можливістю переїхати до інших регіонів України.

Загалом вимушеними переселенцями на Харківщині стали понад 800 тисяч осіб. Приблизно половина із загальної кількості переселенців виїхали за межі регіону.

Масова евакуація проводиться і в інших регіонах прифронтових. З небезпечних районів Запорізької області виїхало понад 43 тисячі осіб, з Херсона – близько 34 тисяч. Триває обов'язкова евакуація із Донбасу. Після її початку в більш безпечні регіони вже перемістилося понад 33 тисячі осіб, серед них близько 5 тисяч дітей і близько 2 тисяч маломобільних.

Повідомити про бажання евакуюватись можна, зателефонувавши по цілодобовій гарячій лінії Мінреінтеграції: 15-48.

Якщо виникають перебої зі зв'язком, надсилайте повідомлення до месенджерів на номер: (096) 078-84-33.