У селищі Жуковського покращили ситуацію із транспортом. Як повідомили у прес-службі Харківської міськради, маршрут тролейбуса №55 продовжено до розворотного кола "Проспект Жуковського".

З 19 грудня тролейбус курсує так:

  • розворотне коло "проспект Жуковського" - проспект Жуковського - вул.Академіка Проскури - вул. Чкалова - вул. Лісопаркова - Харківське шосе - вул. Сумська - пл. Конституції.
  • у зворотному напрямку: вул. Університетська - пров.Мечнікова - вул.Сумська й далі за маршрутом.

Розклад тролейбуса: перший рейс із пл. Конституції - о 5:10, з сел. Жуковського (біля церкви) - о 5:55; останній - о 20:35 та 21:19 відповідно.

Влітку через обстріли довелося скасувати транспорт у селищі Жуковського. Був випадок, коли до автобуса прилетів уламок. Тепер же, коли ситуація в Харкові загалом покращилася і стала спокійнішою, - транспорт необхідний, тому що до міста повертаються люди. У жовтні для мешканців селища Жуковського, мікрорайонів Шишківки та Помірок запустили автобус. На цей маршрут вийшли машини, які передали Харкову із чеського Пльзеню.

Проїзд у міському транспорті Харкова та метро - все ще безкоштовний. Поки що немає термінів, коли міська влада перестане його фінансувати, але в бюджеті міста на новий рік закладено витрати на покриття цієї статті. За словами мера Ігоря Терехова, якби плата за проїзд була, то кожен пасажир, щоб окупити витрати, мав би платити до 60 грн. на день. У разі війни для багатьох це проблематично.