Військовий із Куп'янська виграв грант і відкрив перукарню на Салтівці. Гроші чоловікові дали на перезапуск бізнесу, пише "Суспільне".

Володимир Самойленко - родом із Куп'янська. Брав участь в АТО на Донбасі, а повернувшись, відкрив на Салтівці в Харкові перукарню. З початком російського вторгнення Володимир закрив перукарню і вступив до лав тероборони.

За час війни перукарню пошкодили російські обстріли. Один з уламків пролетів через усе приміщення і залишив слід на стіні. Приміщення було зачиненим понад рік. І Володимир, побачивши, що люди з району не виїхали, вирішив відремонтувати перукарню і знову відкрити її. Найбільша складність, зізнається власник, була в тому, що довелося шукати нових майстрів: колектив, який працював до війни, евакуювався.

На відновлення свого бізнесу Володимир отримав грант на суму 129 тисяч гривень від благодійної організації. Загалом на участь у проєкті надійшло 600 заявок, і чоловік опинився серед 50 переможців.

У перукарні Володимира передбачені послуги для військових: його побратимів і ветеранів. Послуги їм надають або безкоштовно, або з великою знижкою.

Президент Асоціації приватних роботодавців Олександр Чумак розповів, що внаслідок війни в Харківській області постраждало 85% бізнесу. Підприємці можуть подати заявки на гранти від урядової програми "єРобота" та міжнародного фонду Helvetas, а ветерани можуть претендувати також на допомогу від Українського ветеранського фонду.