Російські війська продовжують вести наступ на Куп'янському напрямку, штурмуючи село Синьківку. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

За його словами, росіяни мають намір вийти до села, щоб продовжити наступ на Куп'янськ. Глава ХОВА Олег Синєгубов повідомив, що за добу 20 листопада бійці ЗСУ відбили 10 штурмів у районах Синьківки та Петропавлівки. Просування на цій ділянці фронту в росіян немає.

Синьківка розташована за 9 км від Куп'янська. До війни в селі проживало близько 380 осіб.

Для штурмів позицій ЗСУ росіяни продовжують використовувати підрозділи "Шторм Z" і "Шторм V", сформовані з ув'язнених і військових штрафників.

В ефірі "Суспільне спротив" речник 14-ї окремої механізованої бригади ім. князя Романа Великого Надія Замрига розповіла, що наразі росіяни, окрім живої сили, стягують на Куп'янський напрямок і техніку - здебільшого БМП і танки. Завдяки авіарозвідці ЗСУ їх знищують, не даючи дійти до вогневих рубежів.

Надія Замрига також додала, що росіян "цікавлять" населені пункти Куп'янськ і Куп'янськ-Вузловий.

Важкі бої ведуться на Куп'янському напрямку вже кілька місяців. Російські війська проводять на день по 10-20 штурмів, але безрезультатно. При цьому росіяни зазнають значних втрат.

З небезпечних зон проводиться евакуація мирного населення. Зокрема, із села Синьківка виїхали всі жителі. У прифронтовій Іванівці, яку росіяни також атакують багато тижнів поспіль, залишаються кілька людей: вони відмовляються від евакуації. Сім'ям із дітьми, які вже виїхали з небезпечної зони, заборонили повертатися. Однак не всі місцеві жителі хочуть виїжджати: був випадок, коли батьки сховали дітей у шафі.

Речник Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо говорив, що основна мета російських військ на Куп'янському напрямку - повторна окупація Куп'янська, тож росіяни тут не зважають на втрати і фактично йдуть по трупах своїх бійців.