У Куп'янському районі Харківської області триває евакуація, проте не всі місцеві жителі хочуть виїжджати. Був випадок, що батьки сховали дітей у шафі, коли за ними приїхали волонтери, пише ТСН.

Попри те, що в Куп'янському районі оголошено примусову евакуацію родин із дітьми, деякі місцеві жителі навідріз відмовлялися перевозити дітей до безпечніших регіонів. Зокрема, до мешканки селища Ківшарівка кілька разів приходили соцпрацівники, наполягаючи, щоб вона евакуювала дітей, але та відмовлялася: каже, боялася їхати в невідомі місця. Сім'ям із дітьми, які вже виїхали з небезпечної зони, заборонили повертатися.

Мешканка селища Куп'янськ-Вузловий зізнається, що тричі виїжджала зі свого будинку, але завжди поверталася. Деякі люди пишуть відмови від евакуації, не бажаючи залишати свої будинки. Тим часом мер Харкова Ігор Терехов заявив, що місто готове приймати переселенців. Людей поселять у гуртожитках, нададуть їм теплий одяг, постільну білизну, засоби гігієни, харчування. На багатьох підприємствах для переселенців є робочі місця.

Зазначається, що з Куп'янського району за кілька тижнів вивезли вже 257 дітей. Кілька сімей чекають своєї черги на евакуацію. Людей вивозять автобусами, і водіям доводиться робити гак у 150 кілометрів, бо російські війська розбили місцеві переправи.