Уранці 21 листопада армія РФ знову вдарила по Козачій Лопані. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Унаслідок обстрілу пошкоджено приватний будинок, будівля загорілася. Рятувальники, загасивши пожежу, знайшли тіло 29-річного хлопця.

Староста селища Людмила Вакуленко розповіла "Суспільному", що чоловік загинув унаслідок влучання осколка снаряда: у момент обстрілу він спав. Сім'я чоловіка - його співмешканка з дитиною - дивом залишилися живі: у момент обстрілу їх не было вдома. Жінку врятувало, що рано вранці вона вирушила в Дергачі по гуманітарну допомогу, а дитина була у бабусі.

Після обстрілу в частині Козачої Лопані немає світла.

Козача Лопань розташована на півночі Харківської області. До війни тут проживало понад 5 тисяч осіб. До кордону з РФ від селища - два кілометри, тому російські війська можуть обстрілювати селище навіть зі своєї території. Росіяни обстрілюють Козачу Лопань регулярно: днями по селищу били, ймовірно, з танка.

Через постійні обстріли голова Дергачівської міської військової адміністрації В'ячеслав Задоренко закликав місцевих жителів евакуюватися - хоча б на зиму. Тим, у кого немає рідних і близьких на безпечних територіях, місцева влада готова допомогти виїхати на тимчасове проживання в санаторії області.

За минулу добу росіяни обстріляли з артилерії, мінометів та іншого озброєння близько 16 населених пунктів Харківської області. Зокрема, під вогнем опинилися:

Крім того, важкі бої тривають на Куп'янському фронті. У районах сіл Синьківка та Петропавлівка бійці ЗСУ за добу відбили 10 штурмів росіян. Просувань у російських військ тут немає.