У Харкові через потепління на кілька годин на день відключатимуть опалення. Про це повідомили КП "Харківські тепломережі".

"Тепломережі" готуються до потепління та впроваджують графіки регулювання на джерелах теплопостачання, щоб зменшити витрати газу та уникнути перегрівів у будинках. Це означає, що залежно від погоди тепло у будинках харків'ян щодня вимикатимуть на кілька годин.

Минулої доби працівники ХТС виконали 444 заявки громадян щодо гарячого водопостачання та центрального опалення, а також усунули 20 дефектів. Ведеться заміна труб у підвалах будинків. Труби змінюють на пластик, який має прослужити значно довше за метал.

Цього тижня, за прогнозами синоптиків, у Харкові очікується досить тепла для березня погода. Температура повітря підніметься до +13...+14 градусів. За нормами опалення відключають повністю, коли середньодобова температура три дні поспіль становить +8 градусів або вище. Так, у 2022 році опалювальний сезон у Харкові закінчився 15 квітня.

Харків пережив безпрецендентний для України опалювальний сезон 2022/2023. Через ракетні обстріли критичної енергоструктури тепловикам довелося перезапускати систему вісім разів.