Харків'яни отримали генератори від французів. Про це повідомили у Харківській міській раді.

Французькі підприємці купили 181 генератор та передали їх Харкову. 20 січня харківський мер Ігор Терехов зустрівся з тимчасовим повіреним у справах посольства Франції в Україні Бенжаменом Роригом та подякував за допомогу. Мер повідомив, що за останні 11 місяців Франція відправила до Харкова тонни гуманітарної допомоги та медикаментів і висловив сподівання, що французька сторона допоможе харків'янам відбудовувати місто.

Частину із генераторів найближчим часом передадуть харківським комунальникам, які проводять аварійно-відновлювальні роботи.

Генератори необхідні місту з мільйонним населенням для подолання енергетичної кризи, спричиненої регулярним обстрілом об'єктів енергетичної інфраструктури з боку військ РФ. Допомога Харкову та області надають громадяни різних країн. Наприкінці минулого року регіон отримав 19 потужних генераторів від американського бізнесмена та філантропа Говарда Баффета. 18 генераторів область одержала від Міжнародного комітету Червоного хреста. 1300 генераторів Україні передали Об'єднані арабські емірати, частину цього обладнання направили до Харківської області.