Відомий американський учений-історик Тімоті Снайдер збирає 950 тисяч доларів на «Безпечне небо» над Харківською, Кіровоградською, Полтавською та Черкаською областями. Про це повідомляє UNITED 24.

Долучитися до збору можна тут.

«Безпечне небо» — інноваційна українська система сенсорів, яка здатна виявляти повітряні цілі та прогнозувати їхній маршрут. Вона ефективно показала себе в тестовому режимі як проти крилатих ракет, так і проти "Шахедів". Завдяки штучному інтелекту система також передбачає, звідки можуть виникнути наступні загрози. 

Нещодавно Снайдер із чотирма професорами провідних вишів світу зібрав 950 тисяч доларів, які пішли на 2 500 сенсорів, що допоможуть захистити від дронів та ракет Сумську, Одеську, Миколаївську та Херсонську області. 

Мені було дуже приємно бачити, як швидко люди відгукнулись на проєкт "Безпечне небо". Підтримка людей з усього світу врятувала життя і подарувала спокій сім'ям, які інакше могли б постраждати. Зараз, з початком зими, я сподіваюся, що ми зможемо зробити те саме ще в чотирьох областях України. Це час для щедрості, і всі ми можемо зробити свій внесок, - сказав він.

У вересні 2023 року Снайдер отримав диплом Почесного доктора Харківського національного університету імені Каразіна. Він пообіцяв наступного року відвідати Харків і Каразінський університет.

Тімоті Снайдеру 54 роки, він професор Єльського університету. Спеціалізується на історії Східної Європи нового часу, зокрема, України, Білорусі, Литви, Польщі та Росії. Пише про проблеми націоналізму, тоталітаризму та голокосту.