Трамвайне депо на Салтівці, по якому росіяни вдарили в ніч на 20 грудня, потрапляло під обстріл щонайменше 60 разів. Про це "Суспільному" розповів директор депо Владислав Приймак.

За його словами, внаслідок ракетного удару пошкоджено будівлю на території депо, а вибухова хвиля рознесла уламки територією підприємства. Саме ж депо, каже Приймак, не працює: тут перебуває понад 100 неробочих трамваїв, тролейбусів і автобусів, частину з яких планують списати. Імовірно, удар по депо було завдано ракетами С-300.

Владислав Приймак зазначив, що РФ обстрілювала це депо і раніше. Перші прильоти по підприємству були на самому початку війни, 24 лютого 2022 року. Навесні 2022-го депо зазнало найбільших пошкоджень. За час війни росіяни обстріляли депо щонайменше 60 разів.

За попередніми підрахунками, сума збитків, завданих РФ підприємству, склала понад 300 млн гривень.

У Харкові з початку війни було знищено більше половини трамваїв. Мер Ігор Терехов говорив, що, крім трамваїв, знищено також частину тролейбусів, а крім того - розбито тягові підстанції. Крім того, через обстріл депо в Слобідському районі 2022 року пошкоджено 70% нових турецьких автобусів Karsan: їх залишилося близько 30-ти.