Стаття підготовлена командою Eezy.cash - функціонуючого криптообмінника Варшави, Риму, Берліна, Києва та інших європейських міст.

Американська криптовалютна компанія Circle зберігає 3,3 мільярда доларів зі свого резерву монет на 40 мільярдів доларів у збанкрутілому банку Силіконової долини, Silicon Valley Bank (SVB), ідеться в повідомленні компанії в Твіттері в п'ятницю.

Світила і лідери Силіконової долини (СД) натискають велику червону "тривожну" кнопку, кажучи, що наступного тижня може бути закрито більше банків, якщо Вашингтон не втрутиться, щоб врятувати банківських вкладників СД.

10 березня SVB звалився, коли налякані вкладники зняли з банку мільярди доларів протягом декількох годин, що спонукало банківські регулятори США закрити банки протягом робочого дня, щоб зупинити відтік депозитів. Це був другий за величиною банкрут в історії після краху Washington Mutual у розпал фінансової кризи 2008 року.

Silicon Valley Bank був унікальним явищем у банківському світі. 16-й за величиною банк країни обслуговував переважно технологічні стартапи, венчурні фірми та високооплачуваних технологічних працівників, як випливає з його назви. Тож переважна більшість депозитів у банку Silicon Valley Bank була розміщена на бізнес-рахунках із залишками, що значно перевищували застрахований ліміт у 250 000 доларів.

Яка реакція була у криптоінвесторів?

Протягом тижня з моменту оголошення вся криптоіндустрія стежила за фінасовими діями криптовалютної компанії Silvergate, яка нещодавно оголосила про плани згорнути свою діяльність і почати добровільну ліквідацію.

За інформацією, поданою від раніше згаданого банку Circle, вони вивели "невелику частину" USDC зі свого резерву в Silvergate. Трохи згодом у твіттері Circle з'явився пост, у якому йдеться про те, що їхній банк і USDC не припиняють роботу і чекають рішучих дій від управління SVB. До речі, на тлі цих подій, продати або обміняти USDC можна через криптообмінник у Стамбулі або Анкарі.

Деякі криптовалютні компанії також прокоментували ситуацію, що склалася з банком Silicon Valley Bank. Генеральні директори Binance і Tether написали твіти про те, що вони ніяк не причетні до збанкрутілого банку SV.

Емітент стейблкоїнів Paxos і відома американська криптобіржа Gemini заявили, що ніколи не співпрацювали з SVB.