Харків'яни стали рідше хворіти на грип. За інформацією Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб, з 13 по 19 лютого захворіло 1500 осіб, із них 37% - діти.

Крім цього, зареєстровано 94 підтверджені випадки COVID-19, 33 випадки захворювання на грип "А".

Як зазначили медики, порівняно з минулим тижнем захворюваність на грип та ГРВІ знизилася на 25%. Показник захворюваності становить 106,9 на 100 тис. населення, це нижче за епідпорог на 74,5% і відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

Госпіталізовано за тиждень 91 особу, з них 29% - діти до 17 років.

Грип - інфекційне захворювання, що викликається вірусами. Хвороба може вражати дихальні шляхи, викликаючи лихоманку, кашель, головний та м'язовий біль, слабкість. Цей вірус може бути особливо небезпечний для людей з ослабленою імунною системою, людей похилого віку та дітей.

Віруси грипу заразні та передаються повітряно-краплинним шляхом. Тому профілактика хвороби включає наступні заходи:

  • регулярне миття рук;
  • уникнення контакту з хворими людьми;
  • носіння масок;
  • щеплення від грипу.

Вакцинація - ефективний спосіб захисту від грипу та рекомендується кожному, особливо людям, які мають підвищений ризик ускладнень. Про ціни на вакцини від грипу в аптеках Харкова можна дізнатися тут.

В цілому, грип - серйозне захворювання, яке може призводити до різних ускладнень, таких як пневмонія та навіть смерть. Важливо вживати запобіжних заходів та дотримуватися правил особистої гігієни, щоб знизити ризик зараження та поширення вірусу грипу.