З початку епідсезону на грип та ГРВІ захворіли майже 16 тис. жителів Харківської області. 40% із них - діти. 1240 хворих госпіталізували, повідомили у обласному Департаменті охорони здоров'я.

За інформацією медиків, епідеміологічного підйому немає і найближчим часом не очікується.

Вакцинація проти грипу - не обов'язкова, а рекомендована. Вакцина не закуповується за бюджетні гроші - бажаючі зробити щеплення можуть купити препарат в аптеках.

Безкоштовне щеплення можуть зробити пацієнтам професійної групи ризику, це:

  • лікарі;
  • педагоги;
  • продавці;
  • військові.

За інформацією обласного лабцентру, максимальний показник захворюваності зареєстрований у Лозівському районі - 176,40 на 100 тис. населення, мінімальний - у Харківському (66,14 на 100 тис.).

Цього року на медринок надійде майже 150 тисяч вакцини від грипу, частина вже є в аптечній мережі та доступна для громадян. У МОЗ зазначили, що оптимальний час введення вакцини від грипу - вересень та жовтень, щеплення рекомендують робити протягом усього епідсезону. Імунітет до грипу формується через 7 - 14 днів

Ціни на вакцини від грипу в аптеках Харкова - від 300 гривень. Прищепитися можна безкоштовно в поліклініці. Вакцинуватися можна й в приватних клініках Харкова, ціни в такому разі - від 650 грн.