Ще один трамвайний маршрут запустять у Харкові. Відновлять трамвай №12, пише KHARKIV Today.

До війни цей трамвай курсував від вокзалу "Харків-пасажирський" до Лісопарку. Зараз ремонтні бригади "Міськелектротранссервісу" прокладають рельси по вулиці Мироносицькій у напрямку парку. Раніше тут відновили контактну мережу, яку пошкодили обстріли.

Маршрут планують відновити наприкінці цього року або на початку 2024-го.

Директор Департаменту будівництва та дорожнього господарства Харківської міськради Дмитро Липовий повідомив, що маршрутом курсуватимуть три трамваї. До війни будо більше. Але є проблема з кадрами: важко знайти водіїв на трамваїв, оскільки ця професія - без броні, і люди не хочуть іти працювати.

Також, повідомив Липовий, рух трамваїв у місті скоротився через пошкодження трамвайного парку та інфраструктури. Зокрема, трамвай №26 рухався від підстанції "Лосево", що на ХТЗ. Вона повністю знищена. Від розворотного кола і до вулиці Героїв Праці (Салтівська гілка) повністю знищено контактну мережу.

Зараз, за даними сайту “Харків транспортний”, у місті працюють 9 трамвайних маршрутів. Після повномасштабного вторгнення РФ роботу громадського транспорту в Харкові припинили. У травні 2022-го - відновили. З того часу міський транспорт - безкоштовний. До війни проїзд у трамваї коштував 6 грн.