Вчора, 18 листопада, з ознайомчим візитом акціонерне товариство "Українські енергетичні машини" відвідала делегація народних депутатів. Про це повідомили в прес-службі підприємства.

Гості підприємства відвідали гідротурбінний цех 83, де ознайомились із ходом виробництва.

Під час візиту Голова Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус відзначив, що робота підприємства є вкрай важливою для забезпечення енергетичної безпеки держави.

"Враження після відвідування підприємства хороші. Харків є прифронтовим містом, ситуація в якому є непростою. Сьогодні ми почули інформацію, що 70 % бізнесу не працює, але завод має енергію (в прямому та переносному сенсі), бажання працювати, напрацювання. Видно, що керівництво та колектив може та хоче працювати. Це виглядає оптимістично. Вважаю, що такі підприємства треба підтримувати, особливо зараз. Ми будемо робити все можливо, щоб продукція підприємства знаходила свого споживача. І ми маємо розуміти, що кожний мегават електроенергії – це величезна потреба, тому здатність виготовити, поставити, змонтувати обладнання, що здатне допомогти розв'язати проблему нестачі електроенергії, є вкрай важливим. Хочу, щоб робота колективу «Укренергомашин» була оцінена як в Україні, так і на світових ринках. Зі свого боку, ми будемо всіляко допомагати та докладати зусиль, щоб продукція заводу мала справедливу оцінку", - сказав Андрій Герус.

Член Комітету Олексій Красов розказав про необхідність підтримки таких стратегічно важливих підприємств, як «Укренергомашини»:

"З боку держави ми маємо створити всі умови, щоб наші підприємства отримували замовлення та працювали навіть у найскладніших умовах. Таких, які зараз склалися у Харкові. Але завод працює та виробляє продукцію, що є надважливою для України на тлі атак ворога на критичну інфраструктуру. Держава має бути зацікавленою у таких підприємствах, як «Укренергомашини», та робити все можливе, щоб їхня продукція була поставлена за призначенням. Як член Комітету з питань енергетики, я вважаю, що «Енергоатом» має приділяти особливу увагу до продукції «Укренергомашин», оскільки наразі ми маємо енергетичну кризу, з якої треба якнайшвидше виходити".

Генеральний директор АТ «Укренергомашини» Віктор Суботін подякував народним депутатам за увагу, приділену підприємству.

«Сьогоднішній візит є знаковою подією для «Укренергомашин», оскільки вперше в новітній історії підприємства нас відвідав комітет Верховної ради з питань енергетики. Для нас це дуже важливо, оскільки ми бачимо зацікавленість народних депутатів та держави у нашій роботі. Ми ознайомили делегацію з поточними контрактами підприємства, з планами на наступний рік та доповіли про наявні проблеми, допомогти з вирішенням яких може держава», - сказав Віктор Суботін.