На Харківщині продовжують перейменовувати вулиці. Чергова хвиля зміни найменувань прокотиться Красноградською громадою.

Топонімічна комісія Красноградської міськради затвердила перелік перейменувань вулиць на території громади. У місті вирішили позбутися назв, пов'язаних із діячами, які не мають відношення до України.

Серед таких виявилися поети Пушкін і Маяковський, космотнавти Гагарін і Титов, льотчик Чкалов, драматург Островський. Нові назви обрані нейтральні, не пов'язані з жодними персоналіями чи історичними подіями.

У Піщанському старостинському окрузі перейменують такі вулиці:

  • Чкалова – на Новоселівську;
  • Титова – на Перехресну;
  • Островського – на Затишну;
  • Пушкіна - на Єдності;
  • провулок Гагаріна – на Затишний.

У Краснограді вулицю Маяковського пропонують перейменувати на вулицю Поезії. Вулиці Гагаріна у селищах Степове та Куми вирішено перейменувати на Калинову та Липову.

За інформацією міськради, комісія врахувала пропозиції місцевих мешканців. Остаточне рішення – за депутатами.

Нова хвиля перейменувань в Україні розпочалася після повномасштабного російського вторгнення. У містах та селах розпочали заміну табличок на вулицях та провулках, назви яких були пов'язані з географією, культурою чи історією Росії та Білорусі.

Харківський міський голова Ігор Терехов ставив під сумнів необхідність перейменування, наприклад, вулиць, названих на честь Пушкіна. Проте місцева влада інших населених пунктів займає іншу позицію. Обговорення нових назв для вулиць відбуваються у Краснокутській та Богодухівській громадах.